Bruidsfotograaf Alvafotografie-81

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er als jij ziek bent of door onvoorziene omstandigheden niet kunt komen?

Mocht ik ziek worden is dat heel vervelend, maar geen ramp. En ik moet écht heel erg ziek zijn om een vervanger in te schakelen. Maar ik ben dan in ieder geval in staat om dat zelf te regelen.

Het wordt pas echt een ‘situatie’ als ik tegen een boom aan rijd terwijl ik naar jullie bruiloft onderweg ben. In dat geval wordt het rampenplan uitgerold waardoor jullie alsnog een fotograaf kunnen verwachten. Vraag naar de details hierover tijdens onze kennismaking. Als jullie erop rekenen dat ik de reportage verzorg dan zorg ik er voor dat, in het geval van een calamiteit, dat links- of rechtsom ook gebeurt.

Gelukkig is ziek zijn of ergers nog niet voorgevallen.

 • Wat gebeurt er als jouw camera het begeeft?

Ook dit is mij gelukkig bespaard gebleven, maar techniek kan altijd kapotgaan. Dat is helaas een gegeven. Een professionele fotograaf heeft te allen tijde minstens 2 camera’s tot zijn beschikking en ik dus ook. Sterker nog, de foto’s worden in elke camera tegelijk op 2 aparte geheugenkaarten weggeschreven. Mocht 1 kaart corrupt raken of de geest geven, dan zijn de foto’s niet kwijt, maar als backup opgeslagen op de 2e geheugenkaart.

 • Worden al onze foto’s gepubliceerd?

Mijn bestaansrecht staat of valt bij het kunnen tonen van mijn eerder gemaakte werk. Als auteurrechthouder hou ik dus graag de mogelijkheid om eventueel (dus niet altijd) een kleine selectie te kunnen tonen aan aanstaande bruidsparen. Dit betekent niet dat alle foto’s van elke reportage altijd online belanden. Zeker als het persoonlijke foto’s zijn van bijvoorbeeld de ‘Getting ready’ van de bruid waarbij mogelijk meer van het lichaam te zien is blijf ik altijd kritisch of een foto wel of niet kan en zal ik vooraf altijd om toestemming vragen. Ik geloof er heilig in om aan elkaar aan te geven wat gewenst is en elkaar daarin te respecteren. Dat werkt voor iedereen het prettigst.

 • Wat mogen wij met onze foto’s doen?

Jullie reportage is van jullie. Alle foto’s worden zonder logo opgeleverd en ik hoop dat jullie er de rest van jullie leven van kunnen genieten. Het doorsturen naar familie en vrienden hoort daar uiteraard bij.

Mochten jullie ze willen delen op social media dan wordt het zeer gewaardeerd als jullie @alvafotografie als fotomaker willen taggen. Dat dit zelfs wettelijk verplicht is weet niemand, bij deze 😉

 • Wat voor apparatuur gebruik je?

Na 5 jaar met veel plezier met Canon camera’s en objectieven gewerkt te hebben ben ik inmiddels overgestapt op Sony. De gear van Canon is allesbehalve slecht, maar Sony heeft de afgelopen tijd een hele grote technologische voorsprong genomen waardoor overstappen een kostbare, maar logische stap was. Ik geloof dat een goede fotograaf met elke camera van elk merk mooie foto’s kan maken. Maar bij bruidsfotografie telt juist die extra milliseconden winst en ook andere technische voordelen die Sony momenteel biedt heel erg zwaar mee. De investering om mijn bruidsparen het allerbeste te kunnen bieden heb ik dus graag gedaan.

 • Wat doe je als het regent op onze bruiloft?

Mocht je in NL trouwen, dan is een ding nooit zeker: het weer. Als jullie dat in je achterhoofd meeneemen en het omarmen als het toch onverhoopt op jullie dag regent, dan verandert er verder helemaal niks. Iedereen die er voor jullie toe doet is er nog steeds bij. Jullie trouwen die dag sowieso, dus de liefde is er ook. En ik, ik ga gewoon door. Regen geeft mij heel veel creatieve mogelijkheden die ik dan met beide handen aanpak en die ik anders niet zou hebben. Dus als we er allemaal het beste van maken wordt het 100% zeker nog steeds een schitterende dag.

 • Moeten we poseren?

Nee! De hele dag kun je lekker doen en laten wat je wilt. Lekker hé!?

Nou ja, tijdens de shoot zitten er wel wat poseermoment bij, maar gelukkig het voelt niet zo. Hiervoor heb ik eenvoudige technieken waardoor ook de shoot vrij natuurlijk zal voelen. Dus geen paniek, je hoeft niet te poseren.

 • Kunnen we vooraf kennismaken?

Absoluut. Bij voorkeur persoonlijk en als het echt niet anders kan via FaceTime of Skype. Het is toch fijn als we elkaar gezien en gesproken hebben waardoor ik iets meer over jullie kom te weten en ik jullie kan vertellen wat je van mij kunt verwachten. Daarnaast is een wederzijdse klik ook fijn om het vertrouwen te geven en te krijgen. Dat laatste is ook echt nodig om mijn fotografie stijl te kunnen leveren dus voor mij minstens zo belangrijk.

 • Kun je ook foto’s maken van onze familie en vrienden?

Op een bruiloft gebeurt heel veel. Zowel voor, tijdens als na de ceremonie zijn gasten en familie met elkaar aan het lachen, aan het genieten, geëmotioneerd of feliciteren ze jullie. Zodra er een moment is die waarde zou kunnen hebben voor jullie, zit ik er bovenop. 

Willen jullie graag al jullie gasten een mooi portret aanbieden tijdens jullie bruiloft, dan kan ik een fotograaf kort inzetten zodat jullie dat kunnen aanbieden aan jullie gasten. We zetten dan een kleine mobiele studio op en verzorgen dan als jullie willen ook de afdrukken ervan.

 • Jouw tarief is boven ons budget. Kunnen we hier iets aan doen?

Als je het bedrag liever gespreid wilt betalen, dan kan dat in 3 termijnen zonder rente.

 • Hoe lang van te voren moeten we jou boeken?

Doorgaans word ik ongeveer 1 jaar voor de bruiloft geboekt. Dat neemt niet weg dat ik voor een bruiloft die over 2 maanden plaatsvindt niet zou kunnen. Het blijft afhankelijk van mijn agenda dus neem altijd contact op om te kijken naar de mogelijkheden.

 • Kom je ook fotograferen ten tijde van Corona?

Zolang de richtlijnen het toelaten zeker. En de reacties van de bruiloften die tijdens Corona zijn gevierd zijn bijzonder positief. Dit komt vooral omdat het aantal gasten beperkt blijft en daardoor een select groepje die er écht toe doen overblijft. De intensiteit is daardoor merkbaar anders en mooier.

Ik verzoek jullie wel om jullie gasten vlak voor de bruiloft nogmaals vriendelijk te verzoeken bij klachten thuis te blijven, hoe vervelend ook. Het laatste wat je wilt is dat jullie mooie dag achteraf een brandhaard was voor heel veel medische ellende. Los daarvan wil ik de week na jullie bruiloft ook niet besmettelijk zijn voor gasten van het bruidspaar dat dan trouwt. Dus voorzichtigheid blijft geboden.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Mail, bel, of vul het contactformulier in. Wij beantwoorden graag al jullie vragen.

Awards