Checklist voor een tof trouwfeest! | Bruidsfotografie

Trouwfeest!

Yes! Je gaat trouwen! Maar hoe zorg je voor een trouwfeest die “de boeken in gaat”? Alvafotografie heeft inmiddels meer dan 200 bruiloften gefotografeerd en heeft voor jullie een checklist opgesteld waarmee je gegarandeerd een trouwfeest geeft die jullie (en jullie gasten) nooit meer zullen vergeten.

Toffe outfit!

Deze is een makkie! Je bent net getrouwd en hebt als bruid waarschijnlijk de bruidsjurk van je dromen aan en als bruidegom draag je het tofste (trouw)pak wat je kon vinden. (of degene die het beste bij de bruidsjurk van je vrouw past ;-)) Waarschijnlijk zijn je bruidsjurk en pak inmiddels al wat vies geworden, maar dit geeft helemaal niets! Een bruidsjurk mag  (na de trouwceremonie) best vies worden en er mag ook echt wel een scheurtje in je pak zitten. Het is tenslotte jullie trouwfeest en jullie zijn sowieso het stralende middelpunt van de dag.

Muziek! (of toch niet?)

Sommige bruidsparen houden van een knallende DJ. Andere bruidsparen vinden juist een goede band leuk. Er zijn losse acts in te huren van saxofoonspelers, zangeressen, MC’s, dansacts, noem maar op. Alles om jullie trouwfeest nog spetterender te maken. Check wel vooraf bij de DJ of band of ze een grote (reclame)banner naast hen hebben staan, die kan qua fotografie nogal afleiden. En kies je toch voor een trouwfeest zonder muziek omdat dat beter bij jullie past en gaan jullie bijvoorbeeld lekker met z’n allen uitgebreid dineren? Dat kan natuurlijk ook! Het is jullie dag, dus zorg dat het wordt zoals jullie willen!

Grand Entrance!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: de hele dag draait om jullie, dus pak elk moment om te shinen! Het is niet alleen voor jullie, ook voor alle gasten is het leuk om op jullie dag de liefde en het leven toe te juichen. En ja, dat mag best vaker dan 1 keer. Zo’n blij moment ofwel Grand Entrance kun je eenvoudig in de hand werken door elke keer ‘op te komen’. Bij de ceremonie, bij de receptie, na de shoot, voor het aansnijden van de taart, bij het diner, voor de openingsdans, gewoon pakken die momenten die ze jullie later nooit meer kunnen afnemen. Hoe klinkt bijvoorbeeld een Grand Entrance met LED verlichte sticks, Glowsticks of andere blije verlichte attributen. We geven jullie hiervoor het Dak-eraf-garantie!

Openingsdans!

“Maar ik kan niet dansen” horen we wel eens. Natuurlijk wel! Iedereen kan dansen! Het is soms niet in het juiste ritme, maar iedereen kan bewegen. En dat noemen we ook wel “dansen”. Dus dans! Ook als je dénkt dat je het niet kunt! Je hebt een toffe outfit aan (weet je nog), dus alles wat je doet in die mooie bruidsjurk of in je bruidspak ziet er sowieso goed uit! Het draait namelijk die hele dag om jullie, het geluk, de liefde en de warmte van jullie vrienden en familie die jullie dat geluk gunnen. Dus straal dat geluk uit en dans alsof niemand naar je kijkt. Heb samen lol en vier jullie trouwfeest! Uiteindelijk beland ook vaak oma of opa nog op de dansvloer, wat vaak voor fantastische momenten zorgt die wij natuurlijk direct vastleggen.

Geniet!

Dit hoor je vaak voordat je gaat trouwen: Geniet! Want de dag is zó voorbij! Vaak is op het moment dat jullie op de dansvloer belanden het einde van jullie bruiloft in zicht. Dit is jullie laatste moment om zonder spanning (de trouwceremonie is tenslotte al geweest; jullie zijn al getrouwd en hebben een blinkende trouwring om jullie vinger) te genieten van alle dierbaren om jullie heen en te genieten van júllie dag. De dagen erna zal er zeker nog nagenoten worden door jullie, maar het hoogtepunt is toch meestal de trouwdag zelf.

Bruidsfotograaf

Er zijn bruidsparen die het trouwfeest in de avond niet laten fotograferen. Vaak omdat ze denken dat daar toch geen mooie foto’s van gemaakt kunnen worden. Dat snappen wij. De zogenaamde ‘Partypics’ waarbij een clubje mensen omarmd recht in de camera kijken zijn ook tenenkrommend. En dat is dus wat wij absoluut niet doen. Los daarvan zijn er ‘natuurlijk licht’-fotografen die heel begrijpelijk het feest mijden. Dit omdat je met eigen toegevoegd licht, technisch flink aan de bak moet om een feest sfeervol en goed vast te leggen. Wij hebben bij Alvafotografie heel veel ervaring opgedaan met dit soort trouwfeesten waar er weinig licht is of waar discolampen alle kanten op gaan. En wij genieten wel heel erg van een goed trouwfeest hoor! En zijn daar graag bij! De spanning is van jullie gezichten af, bij jullie gasten gaan de remmen los en vaak komen dan de mooiste emoties los.Maak je geen zorgen of we wel voldoende licht hebben en of er wel voldoende mooie momenten zullen zijn om te fotograferen. Want die zullen er zijn! En een aantal van deze foto’s belanden vervolgens in jullie trouwalbum…..

…….en zó gaat dus jullie trouwfeest sowieso “de boeken in”!

 

Kijk hieronder naar trouwfeesten van bruidsparen die jullie zijn voorgegaan!

 

 

 

Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest Checklist trouwfeest
Check mijn beschikbaarheid!

Reserveer op tijd jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn altijd snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben? Neem dan contact op via onderstaande button!

Wat is jullie trouwdatum?
Awards