De beste muziek op jullie bruiloft

Hebben jullie al nagedacht over de muziek voor tijdens jullie bruiloft? De muziek voor jullie openingsdans hebben jullie misschien al gekozen, maar muziek gedurende de dag kan op jullie bruiloft nóg meer sfeer toevoegen. Bijvoorbeeld tijdens de Getting Ready, het opkomen van de bruidegom of de bruid, tijdens de trouwceremonie, tijdens het samen weglopen vlak na de trouwceremonie, tijdens de borrel, receptie of het diner met live of digitaal muziek al die momenten versterken.

Muziek op jouw bruiloft-2

 

De invloed van muziek

Je kent het ongetwijfeld wel. Muziek in een film kan een scene nog dramatischer, mooier, emotioneler of heftiger maken. Net als bij bruidsfotografie draait ook een film om het raken van de juiste snaar en emotie op te roepen. Welke emotie dat ook is. Doe bijvoorbeeld eens een kleine test en bekijk deze video eerst lekker hard mét en dan een keer zonder geluid:

Muziek voegt dus absoluut iets toe op jullie bruiloft en zou ik op de juiste momenten gedurende de hele dag op de achtergrond laten meespelen!

Muziek op jouw bruiloft-3

Muziek op jouw bruiloft-4

 

Welke muziek is geschikt voor tijdens de ceremonie of de openingsdans op jullie bruiloft?

Zorg ervoor dat de muziek voor de ceremonie op jullie bruiloft echt bij jullie past. Jullie moeten allebei iets voelen bij het horen van jullie muziek. Ook een mooie gedeelde herinnering kan helpen om daarin de juiste keuze te maken. Er is dus geen goed of fout in die keuze, als jullie er allebei maar achter staan.

Zorg er ook voor dat het tempo van het nummer tijdens de binnenkomst of tijdens het verlaten van de ceremonie bij jullie past. Wil je rustig naar voren lopen en wil je juist swingend de ceremonie verlaten? Of juist andersom?

De muziek tijdens jullie bruiloft blijft een kwestie van smaak natuurlijk en veel bruidsparen hebben zich al eens over die vraag gebogen. Om het jullie iets makkelijker te maken heb ik een playlist samengesteld van muziek die ik in de afgelopen jaren voorbij heb horen komen. Voornamelijk tijdens de ceremonie. Doe er je voordeel mee en kom lekker in de sfeer met deze mooie tracks voor jullie bruiloft:

Of het dus digitaal of live muziek is, is afhankelijk van jullie persoonlijke smaak en budget. Maar muziek voegt absoluut iets toe aan jullie ceremonie en eigenlijk op jullie hele bruiloft. Dus stel jezelf niet de vraag óf je muziek wilt op jouw bruiloft, maar welke.

Muziek op jouw bruiloft-6

Muziek op jouw bruiloft-5

 

Willen jullie niet alleen de mooiste muziek tijdens jullie ceremonie ook de mooiste trouwfoto’s? Lees hier mijn tips over hoe je de beste trouwfoto’s krijgt?

Awards