Pre-weddingshoot of Loveshoot


‘We houden eigenlijk niet van foto’s’. ‘Ik sta er nooit goed op’. ‘Mijn rechterkant is mijn beste kant’. ‘Poseren, nooit gedaan en daar heeft mijn vriend een hekel aan’. ‘Ik zie alles en ben dus teveel bewust van de camera als die in de buurt is’. De meeste aanstaande bruidsparen zullen zich waarschijnlijk wel herkennen hierin. Het zijn uitspraken van bruidsparen die jullie zijn voorgegaan en ik tot ik mijn camera aan de wilgen hang zal blijven horen. En dat duurt nog heel heel lang….., gelukkig!

Ik begrijp het wel hoor, als er een grote zwarte toeter in jouw richting wijst ben je je er direct bewust van dat de kans bestaat dat jouw giechel wordt vastgelegd. En laat nou in ieder mens in meer of mindere mate een vorm van ijdelheid zitten. Dus hup, plastic lachen en hopen dat het een goede hoek was op het juiste moment. Je weet immers nooit wie die foto te zien krijgt!

De pre-weddingshoot of loveshoot is op de eerste plaats gewoon leuk! Je bent namelijk weer een moment samen om weer bezig te zijn met je bruiloft en de trouwreportage. Maar belangrijker is dat het helpt om aanstaande bruidsparen niet alleen te wennen aan (o.a. de aanwijzingen van) jullie bruidsfotograaf, maar ook aan de camera. Niet iedereen heeft immers een modellen achtergrond. Die had je natuurlijk priiiiima kunnen hebben, maar het liep nét iets anders :-). De juiste wisselwerking tussen de bruidsfotograaf en het bruidspaar zorgt ervoor dat jullie lekker ontspannen worden gefotografeerd. Sterker nog, het doel is eigenlijk om er écht lol in te hebben. Fotografie is namelijk vooral genieten. Zéker als je weet dat je op korte termijn naar elkaar het ‘JA-woord’ gaat uitspreken. Als je al een keer een shoot hebt gehad weet je dus eigenlijk wat je kunt verwachten op DE grote dag.

De tip van de bruidsfotograaf is dus: overweeg serieus een Pre-weddingshoot of Loveshoot (zijn beide hetzelfde) zodat je alvast kunt wennen aan de camera én aan jullie bruidsfotograaf. Ja, het lijkt heel even spannend, maar het blijkt achteraf eigenlijk gewoon leuk te zijn. Ja, je moet poseren, maar je hebt eigenlijk niet echt het gevoel gehad dat je dat aan het doen was. Je zult zien dat je daarmee niet alleen hele mooie foto’s overhoudt, maar ook nóg meer ontspannen op je eigen bruiloft zal zijn als de camera dichtbij komt.

Voor een impressie van stellen die jullie voorgingen hebben we een kleine selectie hieronder geplaatst.


Meer foto’s zien van bruiloften? Bekijk de blogs: Trouwen Voorburg of Trouwen in België