Fotografiestijl

Als trouwfotograaf kun je je in deze tijd (waarin iedereen een “fotograaf” is), niet meer permitteren om geen duidelijk herkenbare fotografiestijl te hebben en die ook te kunnen verwoorden. Vooral dat laatste is alles behalve eenvoudig. Hoe leg je uit wat wij bij Alvafotografie visueel aantrekkelijk vinden en zoveel mogelijk uitdragen in onze reportages? We gaan het toch doen omdat we stellig geloven dat je dit móet kunnen uitleggen als fotograaf. Kun je dat niet, dan schiet je maar wat. En als je het kunt uitleggen, dan moet je het natuurlijk ook kunnen laten zien…

Emotiefotograaf

Onze fotografie is voor 90% gericht op emoties. Hoe klein ook. En ze zijn soms bijna zo klein, dat niemand ze ziet, behalve wij. Emoties zijn ons grootste goed als mens. Emoties zijn tijdloos, je kunt over 30 jaar een foto met een geëmotioneerde vader die zijn dochter weggeeft terugzien en dan herinner je niet alleen dat moment, je zit weer helemaal ín dat moment. ‘Priceless moments’ noemen wij dat. Emoties zijn de bindende factor tussen mensen, maar ook in onze fotografiestijl. Het vangen van de mooiste herinneringen met dierbare mensen op een bijzondere dag in het leven van 2 mensen is DE reden waarom we gericht zijn op emoties. Het terug kunnen geven aan onze bruidsparen van herinneringen waar ze zelf te snel aan voorbij waren gegaan als wij ze niet hadden vastgelegd is een voorrecht om te mogen doen.

Fotografiestijl nabewerking

Maar een fotografiestijl gaat verder dan alleen wat je fotografeert. In de huidige digitale tijd waarin we ongelofelijk veel tools voor handen hebben om digitale beelden nog meer naar onze hand te zetten is het retoucheren en nabewerken van onze trouwfoto’s een must om een definitieve en eigen stijl als professionele bruidsfotograaf herkenbaar te maken. In onze foto’s zullen we altijd een weloverwogen keuze maken welke foto’s in zwart/ wit of kleur zullen worden bewerkt. Als we de emotie in een foto willen benadrukken halen we de kleuren eruit om de foto nog krachtiger te maken en niet te laten afleiden door andere factoren. Anderzijds zijn kleurrijke foto’s ook echt kleurrijk en contrastrijk. Waarom? Uiteraard omdat we van kleuren houden, maar ook omdat kleuren het eeuwige leven hebben. Blauw zal altijd blauw blijven, rood rood en geel geel. Onze fotografie zal dus nooit ‘uit de mode raken’.

Wat is jullie stijl?

Of onze stijl jullie aanspreekt is helemaal aan jullie. Wij staan er voor de volle 100% achter omdat dit is wie wij zijn en dus wie Alvafotografie is. We zullen daarom nooit een andere stijl kunnen opleveren wat heel prettig en helder werkt naar onze bruidsparen. Ze weten zo altijd vooraf exact wat ze van ons kunnen verwachten. Alhoewel…..we laten onze creativiteit elke bruiloft natuurlijk weer helemaal los om toch elke keer unieke beelden te maken die alleen van jullie zijn!

Zijn jullie het volgende bruidspaar dat we op jullie bruiloft jullie meest bijzondere herinneringen terug mogen geven?