Bruidsfotografie tips

Tips

Jullie gaan trouwen? Fantastisch, gefeliciteerd. Maar nu begint het pas. Er komt nogal wat bij kijken, het regelen van zo’n huwelijk. Het uitzoeken van een trouwlocatie, bruidsjurk, pak, getuigen, babs (babs?), trouwringen, ceremoniemeester(s), eventuele bruidstaart, lunch/ diner, trouwauto, thema, weddingplanner, catering en de hele planning van jullie trouwdag. Ik heb het met jullie te doen. Al die moeite voor slechts 1 dag, maar wel een van de mooiste van jullie leven!! En daar zit het hem nou net in.

Je wilt later (lees dus: de rest van je leven) die dag namelijk zo vaak mogelijk herbeleven. Dat gevoel van die dag zo goed mogelijk weer terug halen. Al is het alleen al om al die moeite die jullie erin stopten. Gelukkig heb je dan, als het goed is, daar die schitterende trouwfoto’s nog voor. Maar wie gaat die foto’s maken en waar let je op tijdens de zoektocht naar die bruidsfotograaf die écht bij jullie past en jullie dag met 200% inzet zal vastleggen?

Bruidsfotografie tips

Hieronder een eenvoudig stappenplan en mijn tips om tot de voor jullie beste bruidsfotograaf te komen en dan heb je misschien weer iets meer tijd om eens na te denken over jullie trouwdatum. Want die is ook wel handig om te hebben 🙂

 

Oriënteren

 • Oordeel of de bruidsfotografie stijl van de fotograaf jullie aanspreekt.
 • Is de fotograaf gespecialiseerd in trouwfotografie of staat er van alles op zijn of haar website? Een goede bruidsfotograaf heeft zeer specifieke eigenschappen en kwaliteiten die nodig zijn om op het juiste moment en in zeer diverse omstandigheden schitterende foto’s te kunnen maken.
 • Kijk op zijn website of het tarief aansluit met jullie budget (een professionele bruidsfotograaf is niet goedkoop. Dit komt o.a. door professionele apparatuur, een back-up plan bij onvoorziene omstandigheden, professionele back-up-systemen voor jullie trouwreportage en vaak ook een luxe trouwalbum)
 • Deel jullie trouwdatum met de bruidsfotograaf, want misschien is hij al geboekt die dag.

 

Tips voor tijdens het kennismakingsgesprek

 • Meestel voel je het al aan het begin van het gesprek; voelen jullie een klik met jullie potentiële bruidsfotograaf?
 • Staat hij of zij open voor jullie specifieke fotografie wensen? Een goede bruidsfotograaf blijft trouw aan zijn stijl, maar is oprecht geïnteresseerd in wat jullie mooi vinden.
 • Bespreek de foto’s van de fotograaf die jullie het meest aanspreekt maar ook welke minder aanspreken. Daar zal een goede bruidsfotograaf later rekening mee houden.
 • Of er een Loveshoot of pre-weddingshoot aangeboden wordt.
 • Hoeveel foto’s kun je verwachten (onthoud: less is more! Hebben jullie liever 500 foto’s die wel ok zijn, of 300 kunstwerkjes die jullie allemaal aan de muur zouden kunnen hangen!)
 • Binnen hoeveel weken kunnen jullie je foto’s verwachten?
 • Is het tarief inclusief een trouwalbum? (foto’s hebben veel meer impact als ze afgedrukt zijn in een fraai trouwalbum)
 • Is er een voorbeeld van een luxe trouwalbum? (De kwaliteit verschilt enorm!) Is er ook een keuze? Hebben jullie invloed op welke foto’s in dit trouwalbum worden opgenomen?
 • Hoeveel pagina’s telt het album dat in het tarief is meegerekend?
 • Hoe gaat de bruidsfotograaf om met slecht weer situaties? (heeft hij of zij hier ook ervaring mee?)
 • Welke voorbereidingen treft de bruidsfotograaf voorafgaand aan jullie grote dag? (Heeft hij of zij bijvoorbeeld vooraf contact met ceremoniemeester)
 • Wat hem of haar als bruidsfotograaf op een huwelijk anders maakt dan de rest. Wil je een introverte fotograaf of iemand die makkelijk met jullie gasten contact maakt en opgaat in het ‘feest’.
 • Heeft de fotograaf nog bruidsfotografie tips zoals bijvoorbeeld ideetjes voor mooie originele fotoshoots, sunset shoots of andere dingen waar jullie aan moeten denken tijdens de voorbereiding van jullie grote dag.
 • Is er een back-up plan aanwezig in het ongelukkige geval de fotograaf iets overkomt als hij naar jullie bruiloft rijdt? (better safe than sorry)
 • Spreek minstens twee bruidsfotografen en vergelijk hun aanpak.

 

Keuze maken

Bespreek onderling of je je bij de bruidsfotograaf op je gemak voelt. Heeft hij of zij oprechte interesse in jullie als persoon. Zie je deze bruidsfotograaf tussen jullie gasten staan. Dit lijkt er in eerste instantie niet echt toe te doen, want het gaat immers om mooie foto’s toch? Dat laatste is zeker waar, maar jullie huwelijk is eenmalig. Je wilt dat álles fantastisch zal zijn op die dag. Dus ook de bruidsfotograaf die (bijna) de hele dag om jullie heen loopt en soms jullie gasten zal moeten regisseren. Die klik is voor de trouwreportage erg belangrijk. Niet alleen voor jullie als bruidspaar, maar zeker ook voor de fotograaf!

Meer bruidsfotografie tips nodig? We denken graag mee dus neem vooral contact op!

Bruidsfotograaf Den Haag
Check mijn beschikbaarheid!

Reserveer op tijd jullie trouwdatum, populaire trouwmaanden zijn altijd snel volgeboekt. Heb je een vraag of wil je checken of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben? Neem dan contact op via onderstaande button!

Wat is jullie trouwdatum?
Awards