Bruidsfotografie tips


Jullie gaan trouwen? Fantastisch, gefeliciteerd. Maar nu begint het pas. Er komt nogal wat bij kijken hè, zo’n huwelijk… Het uitzoeken van een trouwlocatie, bruidsjurk, pak, getuigen, babs (babs?), trouwringen, ceremoniemeester(s), eventuele bruidstaart, lunch/ diner, trouwauto, thema, weddingplanner, catering en de hele planning van jullie trouwdag. Ik heb het met jullie te doen… En al die moeite voor slechts 1 dag, maar wel een van de mooiste van jullie leven!! En daar zit het hem nou net in.

Je wilt later (lees dus: de rest van je leven) die dag namelijk zo vaak mogelijk herbeleven. Dat gevoel van die dag zo goed mogelijk weer terug halen. Al is het alleen al om al die moeite die jullie erin stopten. Gelukkig heb je dan, als het goed is, daar die schitterende trouwfoto’s nog voor. Maar wie gaat die maken en waar let je op tijdens de zoektocht naar die trouwfotograaf die écht bij jullie past en jullie dag met 200% inzet zal vastleggen?

Hieronder een eenvoudig stappenplan om tot de voor jullie beste bruidsfotograaf te komen en dan heb je misschien weer iets meer tijd om eens na te denken over jullie trouwdatum. Want die is ook wel handig om te hebben :)

 

1. Oriënteren

–  Oordeel of de fotografie van de fotograaf jullie aanspreekt (klopt, ligt redelijk voor de hand, is dus stap 1).

– Is de fotograaf gespecialiseerd in trouwfotografie of staat er van alles op zijn/ haar website? (een goede bruidsfotograaf heeft zeer specifieke eigenschappen en kwaliteiten die nodig zijn om op het juiste moment en in zeer diverse omstandigheden schitterende foto’s te kunnen maken).

– Kijk op zijn website of het tarief aansluit met jullie budget (de foto’s gaan de rest van je leven mee, je zou je budget hierop aan kunnen passen).

– Deel jullie trouwdatum met de trouwfotograaf, misschien is hij al geboekt die dag.

2. Kennis maken

– Maak een kennismakingsafspraak en hoor hij werkt. Wat kun je verwachten? En vooral, heb je een klik met hem? Hier straks meer over.

– Vraag o.a. tijdens het kennismakingsgesprek:

– of hij open staat voor jullie specifieke fotografie wensen (als je die hebt). Een goede trouwfotograaf blijft trouw aan zijn stijl, maar is oprecht geïnteresseerd in wat jullie mooi vinden

– bespreek de foto’s van de fotograaf die jullie het meest aanspreekt maar ook welke minder aanspreken. Daar zal een goede trouwfotograaf later rekening mee houden.

– of er een Loveshoot/ pre-weddingshoot/ verlovingsshoot aangeboden wordt (wil je dit wel/ niet)

– hoeveel foto’s kun je verwachten (voorkeur voor kwaliteit of kwantiteit)

– binnen hoeveel dagen/ weken kunnen jullie je foto’s verwachten?

– of het tarief inclusief een trouwalbum is (foto’s hebben veel meer impact als ze afgedrukt zijn in een fraai album)

– zo ja, is er een voorbeeld voor handen? (De kwaliteit verschilt enorm!). Is er keuze?

– hoeveel pagina’s telt het album dat in het tarief is meegerekend?

– hoe hij omgaat met slecht weer situaties? (ervaring ja/ nee)

– welke voorbereidingen hij treft (Contact met ceremoniemeester)

– wat hem, los van de fotografie, als fotograaf op een huwelijk anders maakt dan de rest. Wil je een introverte fotograaf of iemand die makkelijk met jullie gasten contact maakt en opgaat in het ‘feest’.

–  Is er een back-up plan aanwezig in het ongelukkige geval de fotograaf iets overkomt als hij naar jullie bruiloft rijdt? (better safe than sorry)

– Spreek minstens 2 fotografen en vergelijk hun aanpak.

 

3. Keuze maken

– Bespreek onderling of je je bij de fotograaf op je gemak voelt. Of hij oprechte interesse heeft in jullie als persoon. Of je hem tussen jullie gasten ziet staan. Dit lijkt er niet echt toe te doen, het gaat immers om mooie foto’s toch? Dat laatste is zeker waar, maar jullie huwelijk is eenmalig. Je wilt dat álles fantastisch zal zijn op die dag. Dus ook de fotograaf die (bijna) de hele dag om jullie heen loopt en soms jullie gasten zal moeten regisseren. Die klik is voor de trouwreportage erg belangrijk. Niet alleen voor jullie als bruidspaar, maar zeker ook voor de fotograaf!

 

Succes met het zoeken naar iedereen die jullie trouwdag onvergetelijk mogen maken!

 

 

Meer tips nodig? We denken graag mee dus neem vooral contact op!